Zdravím, mám problém, když jsem přenesl disky do jiného PC tak některé pole se nenačtou, resp. načtou ve složce pole je dole pole nenalezena a jsou tam všechny vypsané. Když disk vrátím do původního PC, vše se načte. Samozřejmě jsem zkoušel všechny možný obnovy polí, restart chia, restart PC apod. Výsledek pořád stejný, ze tří disků to dělá jeden... Disk je samozřejmě načtený, normálně všechny ploty jsou v adresáři vidět ale Chia je prostě nenačte a napíše jak jsem uváděl nenalezena. Tohle není první případ a na jiném PC se taky některé disky zachovali takto. Klíč je stejný. Co s tím? Tohle PC není schopné plotingu tak to nemůžu přeplotovat. A zkoušet který disk jde přesunout a který ne, je fakt opruz... Nevíte kde může být chyba?
Přenos polí, disků - problém
tohle se mi taky stalo. Přesunul jsem disky do jiného pc a připojil na řadič. Z 56polí načetlo GUI jen 20 a ostatní označilo jako vadné. Po dlouhém bádání a stěhování, jsem došel k řešení 2TB disk na řadiči OK a větší do desky :-D
proč to se mne neptej ;-)
Tom Napadá mě, při tom přenosu z jednoho PC do druhého máš jiné systémové ID uživatele, i když by se jmenoval stejně. Jak máš nastavena přístupová práva do složky a k souborům? Doporučuji pod Windows používat Everyone a Full control, abys to nemusel řešit. U Linuxu 777, ale to ti zas bude řvát chia plots show, že tam máš práva příliš otevřená (což ale ničemu nevadí).
- Edited
eSTe Skusit pozret logy ci tam nepise nejake chybu.
Este by som skusil prikazy "chia plots show" ci su ok adresare alebo "chia plots check" ci nevypise nejaku chyby pri nacitavani plotov z adresarov.
v logu to píše toto:
e above exception was the direct cause of the following exception:
Traceback (most recent call last):
File "chia\daemon\client.py", line 33, in listener
File "websockets\protocol.py", line 509, in recv
File "websockets\protocol.py", line 803, in ensure_open
websockets.exceptions.ConnectionClosedError: code = 1006 (connection closed abnormally [internal]), no reason
2022-01-13T14:55:27.869 farmer chia.farmer.farmer : ERROR Failed to update farmer information on the pool https://chia.czech.farm
2022-01-13T15:14:38.419 harvester chia.plotting.manager : WARNING Plot F:\plot-k33-2021-12-29-15-32-c2106c6ab69010a064af74d4db56b38b99b245f5502d2926e290bd9d9966362d.plot has a farmer public key that is not in the farmer's pk list.
a tohle pak pořád dál u všech polí na disku F.... ty pole byli dělaný normálně, žádný public key jsem nepoužíval, čerstvě naplotovaný disk, kde může být chyba?
ješte mi napadá že pole byli plotovaný ve verzi 1.2.9 a na novým PC je již verze 1.2.11.... Jestli jako nepůjdou starý pole na nových verzích tak to pak můžem přeplotovávat do nekonečna..... Ach jo, to je zase amáterský projekt..
Tom že pole byli p
Tak jsme zkusil přeinstalovat na stejnou verzi při které se plotilo a tím to není. Fakt nikdo z vás neví co může znamenat "has a farmer public key that is not in the farmer's pk list." ? Při plotování jsme žádný klíč nepoužíval ,klasicky přidat pole, nastavit paměť + vlákna procesoru, disky, pool a ploting. Nevím co si to vymýšlí s tím klíčem když na druhém disky to bylo uděláno úplně stejně a ten farmuje....
- Edited
Tom Vyzera ze tie polia ktore ti nejdu si plotoval z inym Privatnym klucom (PK), je teda mozne ze na farme kde ti tie polia idu mas vytvorenych viac PK. Skus cez powershell prikaz "chia keys show --show-mnemonic-seed" na farme kde ti polia idu a aj kde ti ich nechce zobrat. Ak budes mat na tej farme viac PK ktore nemas na novej mozes si kluce pridat na novy farmu cez seed ktory ti vo vypise tiez zobrazi. Prikaz "chia keys add <seed>" Neviem ale ako je to potom ked farmis cez pool ci nahodou nepotrebudes pre kazdy PK samostatny token. Konvertovat ploty na iny PK tiez asi nejde.
Tak jsem problém vyřešil, pro ostatní nebo podobné problémy. Zakopaný pes byl v tom že v plotovacím stroji byli užity (registrovány) dva privátní klíče (PK). No jeden se již nepoužíval dávno, byl z dob kdy se plotovalo ješte pro Mainet, od té doby se jsme se přihlašoval a plotoval vždy pod druhým PK. Na sekundárním PC, kam byli disky přesunuty byl už použit pouze PK 2 a disk prostě nefarmařil. No napadlo, po všem možném i nemožném, mi tam zadat i nepoužívaný PK 1 a ejhle, disk s poli se přihlásil do farmy.
By mě v životě nenapadlo že když jsem přihlášen a plotuji pod PK xy že jaksi se do polí zavede i PK yx který je jaksi nepoužíván. A už by mě vůbec nenapadlo že když připojím jakýkoliv disk s poli tak nebudou farmařit když nesouhlasí klíč..... Takže poučení pro příště, pokud se neshodují PK registrované v primárním plotovacím stroji s PK v novém PC, tak se prostě nefarmaří. Opět geniálně vymyšlený.........