Tom My jsme v klidu, par let zkusenosti s provozem kritickych aplikaci nas naucilo, ze zachovat klid je nejdulezitejsi. Hlavne ted uz se zda, ze vse jede jak ma, farmari se objevuji v databazi, takze cekame na prvni partial, abysme jeste overili funkcnost tady. Na testnetu vse slapalo, takze jsme klidni, ze vse pojede i na mainnetu 😉

• Tom replied to this.

nexus OK, tak to mám radost, zkušenost zoceluje! Tak pak už jen ten návod pro amatéry a bude to komplet profi🙂

Vážení farmáři, je to už více než 24 hodin co referenční pool běží. Aktuálně má Czech Farm téměř 180 farmářů a 16 aktivních farem. Vše letí nahoru přímo předpisově. Děkujeme za důvěru!

Pro lepší výkon celého backendu jsme zmigrovali servery poolu na CONTABO, kde máme k dispozici více CPU apod. Současně postupně začínáme s replottingem všech našich serverů, které dnes mají cca 300 TB. Jak začne docházet místo hodláme pool dále podporovat růstem kapacity.

Pevně věřím, že i když jsme dnes dle kapacity pouze na 35 místě na světe viz https://miningpoolstats.stream/chia (naše API nově poskytuje data pro statistiku), tak brzo budeme atakovat TOP 15 😄

Sklizním a farmářům 3x ZDAR!

Kluci paráda! Zvládl jsem to i já amatér, plotuji a plotuji... mám u vás v plánu až 1000 TB, tak doufám že se nic nepodělá.🙂
    Jen dotaz jdou plotovat i vyšší pole, pro naši farmu? nebo musím držet těch 100 GiB jak bylo někde kdysi zmíněno? Platnost těch nízkých polí je nějak časově omezena ne?

Tom Platnost omezena neni (pokud samozrejme chia nerekne k32 je malo, delejte minimalne k33. Nicmene odhady jsou, ze to vydrzi nekolik let) a muzes plotovat i vetsi, v tom problem neni. Na druhou stranu, z principu fungovani CHIA je vhodne mit vetsi mnozstvi plotu. Je lepsi mit 8 x k32 nez 1 x k35. Ano, jsou velikostne stejne, mas stejnou pravdepodobnost na vyhru, vsechno. Ale s k32 budes mit rovnomerneji rozlozenou sanci na vyhru.

Jde o to, ze pri hledani PoS chia dela tzv. prefilter na ploty. to znamena, ze vybere 1/512 plotu, ktere se vubec muzou zucastnit pokusu o vyhru. Pokud mas jen 1 pole, zucastnis se jen v 1 z 512 pripadu. Ano, mas pak vetsi sanci na vyhru, ale mas ji mene casto.

22 days later

To už jsem psal před pár týdny napsal na Facebooku adresu jako našeho poolu, že byl prví a málem mne ukamenovali :-)

Tom_F-M vime o nich... prvni a nejvetsi 🙂 jasny. 670TiB a prvni

~ > $ whois czech.farm | grep Creation
        Creation Date: 2021-05-19T06:52:16Z
         ~ > $ whois czechiapool.cz | grep registered
        registered:   01.07.2021 13:09:57

ale tak co 😁 at si hrajou 🤷‍♂️ aspon nezlobi

nexus me nejvic pobavilo, kdyz jsem je videl poprve, ze stejnou domenu jsme zvazovali - je to pekna hricka. Ale nakonec jsme ji zavrhli, protoze bez pomlcky se to blbe pamatuje a s ni to zas nikdo nenapise... Mel jsem ji koupit 😆

... a nemám s ejich zepta proč nemluví pravdu a co je k tomu vede takhle klamat? Nebo se už někdo ptal? :-)

Tom myslím, že to nemá smysl... oni si jedou svoje...
            [upl-image-preview url=https://forum.czech.farm/assets/files/2021-08-08/1628448226-178115-screenshot-20210808-204242.jpg]

ETW cca 3 a 1/2 dne tzn dnes by to snad i šlo 😆 BLOK je za dveřmi!

mne se treba libi ten budovatelsky slogan "Přidejte se k nám a dostaňme spolu chia těžbu pod kontrolu!", takova ta dnesni moderni prazdnomluva - pojdme, dostanme, udelejme. Jeste bych tam doplnil treba "Tady jsem spravne"

a maji tam nejaky system hodnosti nebo co, nekdo povysil na 5. uroven. ja chci takyyy 🤣

T-800 Já jsem měl dlouhou dobu úroveň 6, pak mi to kleslo na tři potom stouplo na 4. Teď mám 5, nevím proč to tak kolísá.

Tak teď jsem zpátky na úrovni 6! 😄