prosím o radu s technickým problémem, v noci spadlo jedno PC a od té doby je problém s pěněženkou. Uzel je synchronizovaný, farma farmaří (tedy píše), pole všechny zelené ale peněženka se nenačte a vpravo nahoře jenapsáno: "není synchronizováno (0)" a to tam svítí už hodiny. Zkoušel jsem restart chia, přeinstalaci chia, restart PC a nejlepší výsledek je tento.... co s tím? Bylo to problémové už předtím al evždy se to třebas po restartu opravilo nebo začalo synchronizovat....
peněženka
Tom důvodem může být mnoho věcí. Počítač pouze farmaří ? nebo i plotuje ? nebo se na něj minimálně ploty nahrávají ? Kde je uložen home .chia ? Na discích, které jsou pod zátěží ?
Díky implementaci SQL řešení, která Chia může docházet při vyšší zátěži (kopírování, plotting apod.) k desynchronizaci. Nicméně farma by vše měla dohnat jakmile bude mít volněji / méně práce.
Jen dedukuji, že mohlo teoreticky dojít k poškození databáze peněženky. Tu by stačilo smazat a vygenerovat znovu (dle rychlosti PC a disku to zabere nějaký čas - několik hodin).
1, na tomto stroji se jen farmaří, jsou tam disky ještě s původními poli a farmaří do mainetu, jinak tam probíhá těžba ETH, tedy slabší procesor a plnější základní disk
2, desynchronizací to není, tyhle problémy nastávali když je PC náhle ukončeno (občas tam zlobí těžba ETH a hodí to náhlí reset)
3, jak mohu smazat a vygenerovat znovu peněženku? Smažu klíč a napíšu znovu 24 slov? To poškození peněženky se jeví pravděpodobnější, někdy se muselo na klíč klikat opakovaně než naběhla chia.
Díky za rady
ješte doplním že do peněženky jsem se zkusil přihlásit z jiného PC a vše se zdařilo, ale v tom původním je pořád, tedy ted
" synchronizace (0)"
Tom smazání peněženky:
1) vypni farmu
2) najdi si home adresář, kde má Chia uloženy data (linux i mac v adresáři ~/.chia). Pozor, nejde o adresáře s ploty!
3) otevři home adresář a v něm dále otevři /mainnet/wallet/db.
4) v adresáři db SMAŽ všechny soubory (cca 4 kusy)
5) zapni farmu ... měla by spustit sync walletu
- Edited
Tom pokud máš na jiném PC funkční stejnou walletu, tak vypni funkční farmu a celý adresář wallet/db nakopíruj do vypnuté farmy, která ji měla pokaženou. Tím ušetříš 99% času synchronizace.
BTW pokud ti sync trvá tak dlouho, tak je to dost divné. Pomalý počítač, pomalý disk, apod. Obecně doporučujeme mít home adresář na SSD, který slouží pro systém počítače a pro nic jiného. V horším případě na rotačním disku, případně na rotačním disku s ploty, který je už plný a nic se na něj nekopíruje. Pak Chia drží bez potíží sync všech databází pro chod farmy.
ikdyž vypadá to dobře, synchronizace ukazuje jen xxx/10500, a peněženka už synchronizue taky Bývavalo dycky xxxx/609000 apod. to fakt probíhalo necelý týden. Tak to asi vylepšili. V každém případě dík, snad už to dojde k cíly.
Měl jsem stejný problém. Po nečekaném restartu to vůbec nenačetlo peněženku. Přišel jsem o 8 hodin farmení, dokonce mně přišlo i upozornění na mail, že se už 6 hodin flakam. Byla poškozena databáze. Proto jedu už několik dní na 2 farmy...
8 hodin trvala identifikace problému, oprava, přetažení databáze z druhého compu, která byla také asi dva dny stará a následné připojení a dosynchronizace. Po pádu jsem nevěděl, proč to nenabíhá. Jsem zvyklý čekat i půl hodiny, někdy i déle. Po dvou pokusech následovala přeinstalace GUI, sestavení rozebraného počítače z původní farmy, i tam chvíli trvalo, než se připojila peněženka, následovala synchronizace staré farmy. Pak jsem z ní vydoloval databáze, přehrál je do nové farmy a po spuštění jsem zjistil, že jsem tam, kde jsem byl. Opět se nenačetla peněženka. V tu chvíli mně došlo, že mám rozdílné verze GUI. Takže zase reinstal a přehrání databáze... Bylo z toho 8 hodin... Vím, že jsem si mohl stáhnout databázi tady odsud, ale když jsem to udělal naposledy, byla týden stará. Proto jsem použil vlastní starou jen dva dny.