V posledních dnech moje GUI nefunguje jak by mělo, zastaví se a nesynchroniuzuje, pak chvíli synchronizuje ale nedotáhne to ani do stavu aby bylo vše synchroniziované a zase stojí. Problém sleduji od středy 09.02. a ptám se děje se to jen u mě? Nebo mají i ostatní podobný problém?
Pochopitelně jsem GUI už několikrát zavřel, zase spustil, a restartoval počítač. Chvíli to vypadá, že už to bude fungovat jak má, ale když k tomu přijdu za chvíli tak zase stojí a nesynchronizuje.
Poslední partial mám z 11.02. 08:41 a nevím co s tím dělat. Poradíte prosím?

• Tom replied to this.

Nepoužívaš náhodou nejaký slabší počítač alebo pomaly disk na databazu ?

Niesom si isty ale zrejme zas prebieha nejaky útok na blockchain pretože mam plny log upozornení :
    2022-02-12T19:38:13.600 full_node chia.full_node.full_node: WARNING Block validation time: 2.19 seconds, pre_validation time: 0.47 seconds, cost: 5404543064, percent full: 49.132%

Tiez si myslim ze to budes mat problem s databazou ktora sa nestiha synchronizovat ked ze od vcera od 8h prebieha DDoS. Databazu treba mat na SSD mne este pobohlo obmedzit v konfigu pocet spojeni.

Jiris V posledních dnech moje GUI nefunguje jak by mělo, zastaví se a nesynchroniuzuje, pak chvíli synchronizuje ale nedotáhne to ani do stavu aby bylo vše synchroniziované a zase stojí. Problém sleduji od středy 09.02. a ptám se děje se to jen u mě? Nebo mají i ostatní podobný problém?
    Pochopitelně jsem GUI už několikrát zavřel, zase spustil, a restartoval počítač. Chvíli to vypadá, že už to bude fungovat jak má, ale když k tomu přijdu za chvíli tak zase stojí a nesynchronizuje.
    Poslední partial mám z 11.02. 08:41 a nevím co s tím dělat. Poradíte prosím?

Tento problém jsem měl asi před půl rokem, též to tu všichni sváděli na pomalí PC a že mám další 3 o naprosto stejné HW konfiguraci které jedou v uvozovkách bez problémově jsem nikomu nevysvětlil, zkoušeli se kdejaký věci s připojením s peery apod. ale nepomohlo nic,datábáze a systém je samzřejmě na SSD tam problém též nebyl. No dopadlo to tak že jsem tento PC nakonec vyřadil z projektu CHIA a dál si spokojeně chroupá ETH a další 3 naprosto identické stroje spokojeně chroupou dál chia s ETH. Problémy mají samozřejmě bohužel jiné. Takže tento problém bude spíše v SW, já jej bohužel neodhalil....🙁

Tom Chyba môže byť kdekoľvek ale to že je hw slabý to napovie práve ten log súbor a vysoké časy. To že sa node donedávna synchronizoval a problémy začal mať zrovna v čase útoku to skôr potvrdzuje. V tvojom prípade by som to skor tipoval na problém zo sieťou predpokladam že ti to bežalo na jednej ip a každy PC mal komplet gui a na každom bežal node a nemal si poriešene presmerovanie portov a tak sa medzi sebou hadali . Určite ale chapeš že bez riadnych info je to iba veštenie z kryštalovej gule. Zaklad je pozrieť ten log na to tam je.

• Tom replied to this.

meter21
        A kde najdu ten log soubor? Vysoké časy jsem prakticky nikdy neměl, to je spíše věc mimořádná. V mém případě u tohoto PC obecně při spuštění CHIA trvalo většinou vše nějak déle, přihlášení, připojení, synchronizace též šla vemi pomalu apod. Někdy to šlo normálně ale to zpravidla netrvalo dlouho. No kdyby jsi mi dal nějaký návod jak řešit přesměrování portů tak bych byl rád. Zatím zaplnuji ostatní volné stroje.

Stále dokola se tu opakuje, že za laté a problémy při útoku může "slabý" počítač, ale ... Dávám to sem už po několikáté, a stále mně to nikdo nevysvětlil - jeden comp, na něm 3 pooly a při útoku se objeví late. To jsem ochotný pochopit. Proč se to ale projevuje, alespoň v mém případě, jen a pouze u Czech farm? Proč po celou dobu běží Chiahub a EcoXch na 100 % ??? Kdyby se to stalo jednou, ale já mám tenhle stav naprosto pravidelný.

[upl-image-preview url=https://forum.czech.farm/assets/files/2022-02-13/1644742740-863040-273584360-526811578621999-5288389988220658586-n.jpg]

Můžu mít zase jeden amatérský dotaz? To jako že jde aby pole na PC poolovali na různých poolech? To jako že se odesílají partialy jak na czechpool tak třebas na ten chiahub? To pak dostávám odměny z obou poolů? To fakt jde?:-) Že bych těch poolů pak nandal velmi hodně🙂

Log subor - ja to mam na linuxt takto .chia/mainnet/log/debug.log otvoriš normalne v notepade alebo podobnom.

Tak to presmerovanie som nepomenoval správne pri viacerých počítačoch sa to má riešiť správne nejako takto : https://github.com/Chia-Network/chia-blockchain/wiki/Farming-on-many-machines

A môžes farmiť na viacerých pooloch naraz ale trebars polovicu plotov na jednom a druhu polovicu na druhom a nie všetky ploty na viacerych pooloch - bolo by to prima ale bohužial .. .:-D

Mě to už pár dní taky zlobí, vůbec se nepovede synchronizace. Slabým PC to není. Log je plný tohoto:

future: <Task finished name='Task-303911' coro=<RpcServer._state_changed() done, defined at chia\rpc\rpc_server.py:48> exception=KeyError(b'\x*******4.]{\x81\xd2')>
            Traceback (most recent call last):
              File "chia\rpc\rpc_server.py", line 51, in _state_changed
              File "chia\rpc\full_node_rpc_api.py", line 61, in _state_changed
              File "chia\rpc\full_node_rpc_api.py", line 102, in get_blockchain_state
              File "chia\consensus\blockchain.py", line 157, in get_peak
              File "chia\consensus\blockchain.py", line 674, in height_to_block_record
              File "chia\consensus\blockchain.py", line 670, in block_record
            KeyError: b'\xd*******xda\x04.]{\x81\xd2'
            2022-02-15T19:04:36.148 full_node asyncio                 : ERROR    Task exception was never retrieved
            future: <Task finished name='Task-303918' coro=<RpcServer._state_changed() done, defined at chia\rpc\rpc_server.py:48> exception=KeyError(b'\xd******xda\x04.]{\x81\xd2')>
            KeyError: b'\xd7\x8******\x04.]{\x81\xd2'
            2022-02-15T19:04:36.151 full_node full_node_server        : ERROR    Exception <bytes32: d780d******2e5d7b81d2>, exception Stack: Traceback (most recent call last):
              File "chia\server\server.py", line 292, in incoming_connection
              File "chia\server\server.py", line 335, in connection_added
              File "chia\full_node\full_node.py", line 631, in on_connect
            KeyError: <bytes32: d780d22c7a87c9e01d98b49a0910f6701c3b95015741316b3fda042e5d7b81d2>

2022-02-15T19:04:36.153 full_node asyncio                 : ERROR    Task exception was never retrieved
            future: <Task finished name='Task-303921' coro=<RpcServer._state_changed() done, defined at chia\rpc\rpc_server.py:48> exception=KeyError(b'\xd********;\x95\x01WA1k?\xda\x04.]{\x81\xd2')>
            KeyError: b'\xd********x81\xd2'

Napadá někoho co s tím? Verze 1.2.11, jeden main a jeden harvester. Restart chia ani celého systému nepomohl.

• eSTe replied to this.

pajas Co som nasiel podobne problemy na forach tak pravdebodobne sa ti poskodila databaza pocas DDoS. Najjednoduhsie zmazat databazu. Stiahnut nanovo a dosynchronizovat.

eSTe
                ale pozor, to se nemusí povést, mě to dělalo to že u stažené databáze se chia nepřipojí, zkoušel jsem všechno možný včetně přeinstalace, nakonec jsem musel nechat synchronizovat od začátku, což trvá cca týden. Jiné řešení jsem nenašel.🙁

vichv borci muze to byt tim, ze mate spatnou konektivitu do DC, kde bezi nase servery. Muze to byt take tim, ze chiahub potvrdi i partialy, ktere by byly pro sit pozde a neplatne. Z tohoto opravdu tezko neco odhadovat

Tom nejde, mas pole, ktere jsou pripojene k NFT tokenu a ten je pripojeny k poolu. Tedy jde - ale musis mit nejaka pole k tokenu A a nejaka k tokenu B ... pak muzes kazdy token namirit jinam

nexus

Že by si late hlídal pouze Czech farm? Já že třetí pool mám na stejném stroji EcoXch a ten late také nemá ... : 😆

chia-mann a mas to jako late v logu? Ja totiz nemyslim, ze to budou primo late teoreticky - dokazes mi rict, z jake IP to odesilas? Teoreticky bych se mohl podivat z druhe strany, co posilas a co ti chodi zpet....

nexus tak mi řekni jaký připojení? Tlapnet mám já a VDSL to být taky nemůže.... 🤣