Dnes jsem si všiml, že se mi sama v GUI změnila Receive Address a úplně jinou. Ještě dnes v noci v cca 2:00 tam byla ta původní, ale tedˇ16:30 je tam jiná. Tak jsem si nastavil v poolu odesílání odměn na tu novou adresu, ale kdybych si toho nevšiml, tak mě asi žádné odměny nedojdou. Jak se to může stát?

Richi A neni to tak, ze kazda penezenka muze mit bambilion adres a kazda je platna? Coz je sice trochu neprehledne, ale vsecko chodi v poradku. Ta adresa se tusim meni i s kazdou zmenou verze a kliknutim na tlacitko si vygenerujes jinou kolirat chces 🙂

Richi Ano, to se děje běžně, ale ničemu to nevadí. Původní adresa je stále platná, stejně jako nová. Běžně se toho využívá, když někomu dáš unikátní adresu a pak si vygeneruješ novou. V Blockchain exploreru ten daný jedinec sice může prohlížet transakce provedené na té adrese, co jsi mu dal, ale nemůže prohlížet žádné jiné z tvé peněženky. Přičemž peněženka zná obsah a transakce všech adres, které z ní byly vygenerovány.

Aha, tak to je v pohodě. Ale asi by bylo dobré, kdyby se daly v té peněžence zobrazit všechny platné adresy.

Richi Jo, tak to mi tam chybí taky. A ještě by se hodila možnost si ty adresy pojmenovat a taky přidat export do nějakého CSV nebo excelu. No, ale uvidíme, co ještě vývojáři vymyslí.

Write a Reply...