Tom ale při dnešní druhé výhře už přišel jen jeden mailík :-D

5 days later

Tak co, kolik lidí tohle čekání odradí?! 😉
    Chlapi, administrátoři, statistika registrovaných farmářů...kolik z nich je zhruba aktivních?
    A jak vidíte Chiu do budoucnosti? Jsou nějaké informace někde, jestli se něco děje? Žádný aktuality s vývojářského týmu...? Jako já vím, že tato síť je úplně na začátku, já tomu věřím, jen se ptám, jestli někde něco nečtěte...
    Jinak farmářů zdar

Dolfa cekani bohuzel nemame jak ovlivnit - ale ver, ze jsme taky jako na trni 🙂 Co se tyka realnych cisel, na https://pool.czech.farm/poolboard mas asi nejpresnejsi cislo Aktivní počet farmářů. Tam je i videt pokles, ze uz to nekdo nevydrzel. Co ale nadelame. Vygenerovat chia samu o sobe neumime 🙁

Z vyvoje toho moc zajimaveho neni. Chia hodne cisti kod a je zasekana na buzich (jak je to spravne cesky?) a hodne uklizi. Hodne se mluvi o rozsireni smart contractu, tak uvidime, co budoucnost prinese.

Málo nadáváme, kurva!
      Chtělo by to nějaký thread nepřístupný dětem, kde by každý musel pravidelně nadávat. Vím že je to pověra, ale tady to vždycky pomáhalo.

Já jsem spíš přemýšlela nad tím, jestli je nějaká souvislost mezi tím, že při posledních výhrách byla odmlka, pak během dne, dvou byla 3x výhra, pak zas dlouhá odmlka, pak zas 3x za sebou výhra a teď zas ta odmlka, která je teda už fakt nervy drásající 😀 tak jestli teď bude zas vícekrát výhra rychlejš za sebou 😀 Každopádně, pokud je to jen čistě náhoda, tak nechť je to bráno jako mé přání 😃

mumove souvislost bych v tom viděl úplně stejnou, jako proč při hodu kostkou občas hodis 6 3x po sobě a pak cely večer nic 😁

nexus 😃 tak zkusila jsem to viď 😀 to čekání si vybírá svojí daň, že už člověk hledá na všem něco 😄

Pardon, takový trochu nekorektní dotaz... Smyslem kapitalismu je zisk a ne charita, že? Říkám, to správně? Jaká je PRAVDĚPODOBNOST, že autoři software nemají v programu "malou" domů? Ten pool už není až tak malý a za říjen se mi ta statistika už fakt docela nezdá... Sice kdesi v ruletě údajně padla červená 16× po sobě, ale tohle je už docela podobný... Chápu správně, že je to vše nakonec jen a pouze na důvěře?

Nešlo by aspoň v těch grafech o počtu členů a velikosti poolu začínat od nuly a ne relativně? Takhle to vypadá strašně depresivně, jak nám mizí členové a kapacita.
            Mimochodem, jak se dívám do minulých příspěvků, řešíte, že jste netrefili 0,25XCH na pár plotech. Mně se to nepovedlo ani na půl petabajtu a valím už od dubna. Něco mi říká, že buď mě statistika nemá ráda, nebo bych si měl zkontrolovat adresy...

merlinii To neni nic nekorektniho. Podle toho, ktere autory myslis. Autory chia? Tezko rict, ale podkopavali by si pod sebou vetev. Autory jako me a @manas? Snazime se vse mit auditovatelne, proto odkazy v administraci na chiaexplorer. Nicmene pokud to nestaci, da se k tem adresam dostat napriklad takto:

curl -s https://chia.czech.farm/pool_info | jq .target_puzzle_hash
              "0x9dfea1e1f5abfcc9d1c11ddf7dc3634d5a9e2d8afa13f1b98ec9503c38276de1"

tento puzzle hash je potreba konvertovat na adresu penezenky - napriklad zde: https://www.chiaexplorer.com/tools/address-puzzlehash-converter, tam ti vypadne xch1nhl2rc04407vn5wprh0hmsmrf4dfutv2lgflrwvwe9grcwp8dhssk0vkcf

no a pak staci vyhledat tuto adresu: https://www.chiaexplorer.com/blockchain/address/xch1nhl2rc04407vn5wprh0hmsmrf4dfutv2lgflrwvwe9grcwp8dhssk0vkcf a uvidis, ze na pool neprisla ani chia 🙁

Jeste je dulezite si uvedomit, ze na pool posila primo klient. Takze my nemuzeme ovlivnit, jestli nekdo vyhraje nebo ne.

O duvere pak je vlastne jedina vec - jestli pool rozdeli vyhry, ktere mu prijdou. A tady za sebe musim rict - proc bysme si je nechavali? Jakmile bysme si je jednou nechali, tak pool skoncil a vsichni jdou pryc, ne? To prece nedava smysl 🙂

gloom Nešlo by aspoň v těch grafech o počtu členů a velikosti poolu začínat od nuly a ne relativně? Takhle to vypadá strašně depresivně, jak nám mizí členové a kapacita.
                Mimochodem, jak se dívám do minulých příspěvků, řešíte, že jste netrefili 0,25XCH na pár plotech. Mně se to nepovedlo ani na půl petabajtu a valím už od dubna. Něco mi říká, že buď mě statistika nemá ráda, nebo bych si měl zkontrolovat adresy...

No mám cca 200 až 250 TiB v poolu a už jsme chytil 2x 0,25, co mám od května 79 TiB zbytek v halvní síti tak tam pouze jeden zásah 2 XCH. Takže u mě tak nějak statistika je funkční. Spíše se koukni na ty peněženky, těm bohužel vůbec nerozumím....🙁

nexus merlinii To neni nic nekorektniho. Podle toho, ktere autory myslis. Autory chia? Tezko rict, ale podkopavali by si pod sebou vetev. Autory jako me a @manas? Snazime se vse mit auditovatelne, proto odkazy v administraci na chiaexplorer. Nicmene pokud to nestaci, da se k tem adresam dostat napriklad takto:

curl -s https://chia.czech.farm/pool_info | jq .target_puzzle_hash
                "0x9dfea1e1f5abfcc9d1c11ddf7dc3634d5a9e2d8afa13f1b98ec9503c38276de1"

tento puzzle hash je potreba konvertovat na adresu penezenky - napriklad zde: https://www.chiaexplorer.com/tools/address-puzzlehash-converter, tam ti vypadne xch1nhl2rc04407vn5wprh0hmsmrf4dfutv2lgflrwvwe9grcwp8dhssk0vkcf

no a pak staci vyhledat tuto adresu: https://www.chiaexplorer.com/blockchain/address/xch1nhl2rc04407vn5wprh0hmsmrf4dfutv2lgflrwvwe9grcwp8dhssk0vkcf a uvidis, ze na pool neprisla ani chia 🙁

Jeste je dulezite si uvedomit, ze na pool posila primo klient. Takze my nemuzeme ovlivnit, jestli nekdo vyhraje nebo ne.

O duvere pak je vlastne jedina vec - jestli pool rozdeli vyhry, ktere mu prijdou. A tady za sebe musim rict - proc bysme si je nechavali? Jakmile bysme si je jednou nechali, tak pool skoncil a vsichni jdou pryc, ne? To prece nedava smysl

Hoši klid, je nervozita, tak se hledá všechno na všem, kdyby někteří zdejší jedinci hráli pravidelně loterijní hry a studovali ve vyšší matematice obor pravděpodobnost a statistika, dobře by věděli že prodleva může být ješte sakra mnohem větší.
                Je to jako u rulety, jen co hráči prohrají peníze začne jim to padat, bohužel u bez nich🙂 Tak jsme měl i "radost" že se lidi zvedají a odchází z poolu že by mol přijít nářez typu 5-6 zásahů rychle za sebou🙂 no bohužel pool zase nabírá na síle, sázky se zvyšují a výhra si prodlouží pauzu..:-)

Tom
                  Sorry ale podľa mňa to čo si napísal nieje vôbec pravda a je len zle ak ľudia z poolu odchádzajú. Hlavný prínos poolu je práve v tom že sa minimalizuje vplyv náhody na príjem a to hlavne v krátkodobom časovom úseku a pri malom podieli na veľkosti siete .

"Tak jsme měl i "radost" že se lidi zvedají a odchází z poolu že by mol přijít nářez typu 5-6 zásahů rychle za sebou🙂 no bohužel pool zase nabírá na síle, sázky se zvyšují a výhra si prodlouží pauzu..:-)"

Pretože tie výhry nevyhráva pool ale ľudia zo svojimi plotmi a ak tie ploty nebudú v tomto poole tak tie výhry proste dostanú v inom poole alebo solo.

meter21 Postupně přeplotovávám ze sólo na pool. Momentálně mám v poolu cca 450 TiB, v plánu je 2PiB

gloom To sme na tom podobne aj čo sa týka plánov. najskôr som chcel 1,16 PiB Ale už som nakúpil disky na 1, 74 Pib a ako to tak vidím tak to tiež skončí niekde okolo 2,32 :-D
                    Aký máš podiel v poole s tými 450 Tib?

meter21 Se podívej do pořadníku, jsem třetí, občas druhý, měl bych mít kolem šesti procent, ale dívám se, že mám méně. Mám 5 harvesterů a jak to tak vypadá, tak šel jeden k zemi. Týden jsem se farmě nevěnoval a vypadá to, že se zaplnil další disk, zahltil se a začal pozdě posílat partialy.
                      Byl bych rád, kdyby se poolu trochu víc dařilo, ale nevím už, jak víc pomoct. Nabalil jsem na sebe pár dalších lidí, co si koupili kapacitu a já jim ji naplotuji, aby s tím neměli žádnou práci. Udělat nás to takto víc lidí, poletí pool nahoru jak o závod.

Tak to je paráda že do krypta privedieš nových ľudí . Ja som presvedčil iba jedného a to má zatial iba 10 TiB . Tie harvestre máš Raspberry pi alebo nejaké počítače keď ich máš toľko ? Aké počítače na to používaš ? Ja to mam všetko zatiaľ iba na plotovacom PC ale už tam nedám viac ako cca 300 TiB takže max okolo 800 TiB a tiež budem musieť riešiť harvestre

meter21 Tenhle příspěvek by měl jít spíš do vlákna o plotování...

3x Supermicro CSE-847 36xLFF 4U SAS 6G, jeden HP Proliant DL380p Gen8 12xLFF. Vše osazené 2xCPU XEON 2620 a 256GB RAM, Linux Mint 20.2.

Farmer 1 - CHIA GUI, HP 380p, stejné procesory i RAM, jen disků má 12x 16TB, RAID 5.

Harvester 1 - 36 ks 18 TB SAS disků v RAID 50.
                        Harvester 2 - 36 ks 18 TB SAS disků v RAID 50.
                        Harvester 3 - je zatím bez disků, má jen systémový disk a ploty odesílá na ty dva druhé servery.
                        Harvester 4 - je můj původní Intel i7, 20 GB osazený 16x 18TB.
                        Vůbec nepoužívám SSD disky, protože jsem zjistil, že když dám 4x malý disk 80GB do RAID 0, je to stejně rychlé... ale pak jsem přešel rovnou na RAMdisky a ty malé rajdy používám jen na té i7. K mému překvapení nebyl RAMDISK nijak moc rychlejší, asi tak o 10%, než RAID z plotnových disků.

Na každém serveru mám vytvořeny dva RAMdisky 110GiB a jedu dvě samostatná vlákna MadMaxem. Vlákna jsou oproti sobě opožděna o 20 minut, aby se mi nepotkávaly fáze kopírování z RAM na pevný disk. Využití CPU dávám tak, aby byl součet vláken 1,5x počet logických CPU. Na každém serveru je celkem 24 logických CPU, tak dávám každému oknu -r 18 -w -2 /RAMDISK1/ -t /tmp/tmp1 -d /tmp/tmp1) ... to proto, že ve dvou oknech mi to dá celkem 2x18 = 36 vláken, což je 1,5x násobek počtu logických CPU. Všechno do stejné složky dávám proto, aby se nezabíjel čas kopírováním z RAMdisku a pak ještě z TMP do finálu. Z TMP složky si pak *.plot přesouvám na pozadí do finální složky cyklickým skriptem.

Navíc mám ještě u každého harvesteru externí eSATA nebo USB3 disk 18TB SATA, na který jedu K33 ploty ze samostatného okna originálního CHIA plotteru. Ty si generuji, aby mi nezůstávalo na discích nevyužitých cca 50GB místa.
                        Celkem dělám asi tak 120 -150 plotů denně, ale občas se mi zaplní ten externí disk a pak se, blbec, furt dokola snaží kopírovat a zabrzdí celý harvester, dokud ručně vlákno nestopnu a nehodím plot jinam. Ale stává se mi to tak jednou týdně a to není žádná hrůza.
                        Až bude doplotováno všechno, nahážu to na RaspBerryPi, aby to nežralo tolik proudu. Teď si celá farma bere 2 kW, což je dost nákladné, ale používám to teplo na ohřev vody a topení v domě.