Jen ať sype, statistika má co dohánět 😄 kazdopadne dalsi dukaz, ze i mesicni srovnani je proste kratke. Nicmene dlouhodobeho pohledu to proste funguje 🤷‍♂️

nexus Však víš jak dlouho jsme s Molly v Monte Carlu v kasinu u sochy Fortuny žebrali? Nejméně deset sekund! 😃

5 days later

Mican ono se to zase semele 😄 uz tolikrat se ukazalo, ze statistika je neuprosna. Ale pro jistotu - do zadele, zas to nepada, nic nefunguje, je to hruza! Nadavani vzdycky funguje

Se nedivte. Jestli byla Fortuna na nějakým tom vánočním večírku a teď vyspává kocovinu nebo nachlazení, páč co jsem ji posledně viděl, moc oblečená nebyla.

5 days later

padne 100. blok do konce roku, co myslite?

No my v to doufáme, že budeme mít o to větší radost 🙂

7 days later

Jak na novy rok, tak po celý rok 🥂

Sakreš, trefil jsem 97., 99. a 101. blok, ale ten jubilejní, stovka, běžel někam jinam. Gratuluji výherci!

A vlastně je to jedno, gratuluji všem, co se poolu účastní, protože jsme všichni na jednom poli. Díky Nexusovi a Maňasovi za OBROVSKÉ množství energie a času, co tomuto projektu věnují a přeji, aby se to sypalo jak obilí z Drtikolova náklaďáku 🙂

Lidi, úspěšný a šťastný nový rok přeji!
    [upl-image-preview url=https://forum.czech.farm/assets/files/2022-01-02/1641121203-462227-image.png]

gloom tak tomu říkám štěstí! Congratz! To my zaznamenali pro nase pole na konec roku extrémně smolné období... ale statistika je neúprosná, ono to zas na chvilku bude padat nám 🤞

Tak to budte v klidu, ja za celou dobu trefil jen jeden blok a to 25.12. ve 4.58 na 130Tb. Už jsem myslel, že mám něco špatně nastaveno, ale asi se musím nechat posrat holubem, at se to stava časteji😃D
      Jinak taky velké díky Maňas a Nexus za dobrou práci!! A všem samozřejmě lepší rok 2022🙂

12 days later

manas Ahoj, jaký je Váš současný pohled na velikost plotů? Našel jsem kalkulačku, která ukáže ideální využití disků pomocí kombinace různých plotů. Pokud bych pominul co největší procento zaplnění disku, kdy bych chtěl použít kombinaci K32 a K33, jaké ploty byste doporučili? Říkám si, že pokud je tu vyhlídka, že jednou budou jako minimum K33, tak by mně drobet lákalo jich aspoň pár mít.

KubiM Čauec, budu jen citovat Nexe viz diskuze několik měsíců zpětně "Pro k33 zatím vůbec nevidím důvod. Za mě s k33 se 2x hůře pracuje (přesuny, kapacity disků apod.) protože zabírá 2x tolik místa, trvá 2x tak dlouho vyrobit a ano, je za nej 2x taková odměna. Ze všech informaci, které máme je úplně jedno, jestli mas 2x k32 nebo 1xk33, takže bych se většími ploty zatím netrápil."

• Tom replied to this.

KubiM a ještě jeden dovětek opět od Nexe "Platnost k32 omezena není (pokud samozřejmě Chia neřekne k32 je málo, dělejte minimálně k33. Nicmene odhady jsou, že k32 vydrží minimálně několik let) ale pokud ti to nevadá můzeš plotovat i větší, v tom problém není. Na druhou stranu, z principu fungování Chia je vhodné mít větší množství plotů. Je lepší mít 8 x k32 než 1 x k35. Ano, jsou velikostně stejné, máš stejnou pravděpodobnost na výhru, všechno. Ale s k32 budeš mít rovnoměrněji rozloženou šanci na výhru."

• Tom replied to this.

KubiM a za mě 😄 pokud to řešíš jen skrz lepší procento naplnění disků, tak to moc nechápu. Menší soubory jsou prostě lepší 😀 BTW je lepší dobře disky na formátovat např. na linux u ext4 parametr "-T largefile4 -m 0". Dojde ke snížení množství dostupných inodů a tím se zvýší velikost alokačních fragmentů, na které jsou ploty rozděleny tzn se jich pak na disk vleze více.

KubiM mam 16TB HDD a na kazdym 147 kusů k32, volne misto mezi 1,6 - 3,1 GB

manas Čauec, budu jen citovat Nexe viz diskuze několik měsíců zpětně "Pro k33 zatím vůbec nevidím důvod. Za mě s k33 se 2x hůře pracuje (přesuny, kapacity disků apod.) protože zabírá 2x tolik místa, trvá 2x tak dlouho vyrobit a ano, je za nej 2x taková odměna. Ze všech informaci, které máme je úplně jedno, jestli mas 2x k32 nebo 1xk33, takže bych se většími ploty zatím netrápil."

Tak a já zkouším bloky k=35 😄

manas a ještě jeden dovětek opět od Nexe "Platnost k32 omezena není (pokud samozřejmě Chia neřekne k32 je málo, dělejte minimálně k33. Nicmene odhady jsou, že k32 vydrží minimálně několik let) ale pokud ti to nevadá můzeš plotovat i větší, v tom problém není. Na druhou stranu, z principu fungování Chia je vhodné mít větší množství plotů. Je lepší mít 8 x k32 než 1 x k35. Ano, jsou velikostně stejné, máš stejnou pravděpodobnost na výhru, všechno. Ale s k32 budeš mít rovnoměrněji rozloženou šanci na výhru."

No pokud jsem v poolu tak se počítá pouze velikost, pravděpodobnost chytit 0,25 je stejně stejná, já opravdu nevidím důvod proč dělat malý bloky... S mým zařízením jsem to měřil a trvá mi pravdu stejně jestli dělám 8x32 nebo 1x35. Prostě větší bloky se mi libí, je jich míň a je to takový přehlednější. Celkově je stejně psychologie, pokud tedy není něco co nevíme.