Ahoj všem, mám dvě pc, na každém jede jiný pool, a s přestávkami jsem tady byl od začátku. Nemám nijak velké pole, cca 60 TB a 40 TB, denně přidávám cca 6 plotů - jako zájmovou činnost, zhruba to odpovídá kapacitě disků, které průběžně vyřazuji v práci, nedal jsem do toho ani korunu a spotřeba je vzhledem k charakteru naší výroby (elektrické pece) pod statistickou chybou. Neočekávám, že zbohatnu, a o statistice vím dost na to, abych věděl, že na velikosti poolu z dlouhodobého hlediska nezáleží. Přesto mám s touto farmou jistý problém.
Ze zvědavosti jsem postupně zkoušel různé pooly, a zjistil následující - na této farmě mám zpožděné (pozdě odeslané) partialy těsně pod tři procenta, a to dlouhodobě - bez ohledu na to, který z PC je připojen (nebo oba). Někdy je to lepší, někdy horší, ale kolem tří procent se to drží. U jiných poolů je to výrazně lepší, např. u Space mám dlouhodobě nulu - jeden až tři partialy (ne procenta!) za týden. Vrátím se sem, zase to vyleze. Přejdu jinam, zlepší se to.
Nevím, jsme na nějakém lepším VDSL, nejsem síťař, ale korelace je jednoznačná. Je to nějakou individuální nekompatibilitou, nebo máte podobné zkušenosti?
Jinak PC nedělají nic jiného než že obsluhují disky, těch šest plotů za den mi ve volném čase generuje nijak neoptimalizovaný servřík a jako hotové je pošlu do toho PC, které má místo. Tedy server netěží (MadMax), PC negenerují ploty a úložiště mají připojené na USB3.